Políticos as eleições, Votar livremente e participar activamente da democracia, Vote for Change, Referendo on-line
Charles Michel

Charles Michel over oproepingsbrieven: 'Nieuwe provocatie van N-VA'

Charles Michel 40%

button ElectionsMeter.com

 

MR-voorzitter Charles Michel vindt dat de oproepingsbrieven voor de lokale verkiezingen in de faciliteitengemeenten in de taal van de kiesplichtige moeten worden verstuurd.


Charles Michel © Belga


Hij reageert daarmee op de beslissing van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois om reeds nu eentalig Nederlandstalige oproepbrieven te versturen. Michel omschreef de demarche van Bourgeois als "een nieuwe provocatie van de N-VA". Voor de MR-voorzitter is het versturen van de oproepingsbrieven in de taal van de kiezer "een elementaire democratische zaak in de lijn van de federale wetgeving terzake". "Laten we pragmatisch zijn en zich in deze (faciliteiten)gemeenten tot de burger richten in zijn eigen taal in plaats van ten koste van hen het communautaire vuur opnieuw aan te wakkeren, wat enkel de extremisten ten goede komt", luidt de mededeling van de MR-voorzitter die tevens door de MR-lijsttrekkers in de zes fciliteitengemeenten ondertekend werd.

...

 

 

11 september 2012

Lees meer: www.knack.be

14.09.2012


tetris -
Bandeira-lono spam

Não ElectionsMeter é responsável pelo conteúdo do argumentos. Por favor consulte sempre o usuário ou autor do argumento. Todos os argumentos ou qualquer texto publicado na electionsMeter deve incluir o nome original do autor e as referências à fonte original do texto. Os usuários são obrigados a seguir a lei de direitos autorais. Por favor, leia com atenção as regras do uso do site.

Voltar para votação: > Belgium > Os políticos > Charles Michel
 
load menu