Políticos as eleições, Votar livremente e participar activamente da democracia, Vote for Change, Referendo on-line
Franc Bogovič

Franc Bogovič: Ljudska stranka – ljudski človek

Franc Bogovič 67%

Franc Bogovič je vodenje SLS prevzel od Radovana Žerjava. Foto: Luka Cjuha»Sem Franc Bogovič, član Slovenske kmečke zveze od ustanovnega zbora dalje, ki je leta 1988 skupaj z Zvezo slovenske kmečke mladine začela ustvarjati slovensko demokracijo. Sem človek, ki sem od rojstva živel in rasel z zemljo in od darov zemlje v rodni Koprivnici pri Krškem. Delavnim, poštenim in ljubečim staršem sem hvaležen, da so mene in moje tri brate naučili, da njiva brez znanja in brez dela pridnih rok ne da pridelka.« Tako se je na volilnem kongresu SLS predstavil edini kandidat za novega predsednika stranke.

 

Kako ga vidijo drugi

 

Strankarski kolegi za Bogoviča pravijo: »Svež duh, pa vendarle tradicija v SLS.« »Ljudska stranka – ljudski človek, ki v praksi živi kmečko življenje in ima posluh do nekoliko drugače mislečih, zato bo znal ublažiti napetosti v SLS.« »Je zelo resen in ne pristaja na ideološke ali drugačne delitve. Pravzaprav jih sovraži. Je človek dialoga in povezovanja.« »Dokazal se je kot župan Krškega. Ima vse, kar potrebuje predsednik ljudske stranke. Ker se je Žerjav odločil za umik, je Bogovič tisti, ki pooseblja njegovo politiko.« »Žerjav je človek, ki je zelo dosledno delal red v lastni stranki. Bogovič ima priložnost, da to dobro pospravljeno hišo napolni z novo energijo in novimi prebivalci.« »Je dovolj ljudski za predsednika SLS, karizmo pa si bo moral šele ustvariti. Ima širino, a se bo moral naučiti, da se bo moral malce hitreje odločati. Ne sme dopu. titi, da drugi preveč vplivajo nanj.«

 

Avtor: Tatjana Pihlar

 

Preberite več: DNEVNIK (4. marec 2013)


bibi -
Bandeira-lono spam

Não ElectionsMeter é responsável pelo conteúdo do argumentos. Por favor consulte sempre o usuário ou autor do argumento. Todos os argumentos ou qualquer texto publicado na electionsMeter deve incluir o nome original do autor e as referências à fonte original do texto. Os usuários são obrigados a seguir a lei de direitos autorais. Por favor, leia com atenção as regras do uso do site.

Voltar para votação: > Slovenia > Os políticos > Franc Bogovič
 
load menu