Políticos as eleições, Votar livremente e participar activamente da democracia, Vote for Change, Referendo on-line
Petar Čobanković

Čobankoviću skinuli imunitet, samo Nevenka Bečić bila protiv

Petar Čobanković 75%

button ElectionsMeter.com

Ja, kao saborska zastupnica, imam pravo glasati kako želim. To je moj stav, objasnila je Bečić

 

Samo je Nevenka Bečić glasala protiv skidanja imuniteta bivšem HDZ-ovu ministru poljoprivrede Petru Čobankoviću zbog slučaja Planinska. Ujutro su zastupnici bez riječi odslušali zaključak Mandatno-imunitetnog povjerenstva, a poslijepodne je njih 95 diglo ruku i podržalo odluku MIP-a. Čobankovića se, podsjetimo, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom i Stjepanom Fiolićem tereti da je zlouporabio položaj i ovlasti kako bi drugoj osobi priskrbio financijsku dobit te na taj način oštetio proračun za 38 milijuna kuna. Nevenka Bečić svoju odluku da glasuje protiv objasnila je činjenicom da nije dobila nikakve materijale koji bi objasnili zašto se točno Čobankovića tereti.

 

– Ja, kao saborska zastupnica, imam pravo glasati kako želim. To je moj stav. Glasala sam protiv jer nisam upoznata s predmetom da bih adekvatno i savjesno mogla glasati. Trebala sam ući u predmet i vidjeti za što ga se tereti – kaže Bečić te dodaje da vjeruje u odluku MIP-a, ali ipak prije svega najviše vjeruje sebi. – Trebamo biti sto posto sigurni da postoje elementi za skidanje imuniteta. Neću biti sudionik takvih radnji, to je moje pravo. Glasovala sam po svojoj savjesti. – poručila je Bečić. 

 

Piše: Tea Romić/VLM

 

Pročitajte više: http://www.vecernji.hr/vijesti/cobankovicu-skinuli-imunitet-samo-nevenka-becic-bila-protiv-clanak-454757 (19.09.2012)


cici -
Bandeira-lono spam

Não ElectionsMeter é responsável pelo conteúdo do argumentos. Por favor consulte sempre o usuário ou autor do argumento. Todos os argumentos ou qualquer texto publicado na electionsMeter deve incluir o nome original do autor e as referências à fonte original do texto. Os usuários são obrigados a seguir a lei de direitos autorais. Por favor, leia com atenção as regras do uso do site.

Voltar para votação: > Croatia > Os políticos > Petar Čobanković
 
load menu