Políticos as eleições, Votar livremente e participar activamente da democracia, Vote for Change, Referendo on-line
Rafi Eitan

Rafi Eitan: 'Pustio sam Mengelea. To je bila cijena da Adolfa Eichmanna'

Rafi Eitan 46%

button ElectionsMeter.com

 

Moj sastanak s nepoznatim strancem započeo je nesporazumom, no to je nekako u skladu s očekivanjima prema njegovu zanatu. Radio je na visokim položajima u izraelskim tajnim službama (Shin Bet i Mossad).

 

Trebali smo se sresti u utorak u 18.30 sati u hotelu Sheraton, na ćošku Draškovićeve i Hatzove. Ali, prije nego što sam pozvao taksi, da odem onamo, javio se moj urednik. Sastanak se, iznenada, prebacuje u hotel Panorama, u 19 sati. Tako se održavaju sastanci s agentima u filmovima, primijetio sam; no ovdje se radi samo o prvobitnom kapitalizmu. Bivši hotel Panorama, pokraj Doma sportova, dobio je, naime, novo ime. Zove se Four Points Sheraton, što me podsjetilo na istoimeni hotel u kome sam noćio u Jeruzalemu.

 

 

Nikome na putu

Pred hotelom je stajao plavi ZET-ov autobus, a u predvorju je vladala živost. Razlog tome otkrit ću na jednom TV ekranu - ovdje su smješteni atletičari koji sudjeluju na tekućem Hanžekovu memorijalu. Tamo, u kutu prostorije, “nikome na putu”, sjedilo je malo društvo. U njem sam prepoznao pisca i izdavača Slavka Goldsteina. Pored njega sjedio je moj sugovornik Rafi Eitan (r. 1926.), koga sam prepoznao prema slici s interneta . Prekinuo sam njihov razgovor, pozdravio ih i otišao van, na terasu, pričekati da ga završe.

...

 

 

07.09.2012

. span class="hps">Pročitajte više: www.jutarnji.hr

2012-10-03


amalia -
Bandeira-lono spam

Não ElectionsMeter é responsável pelo conteúdo do argumentos. Por favor consulte sempre o usuário ou autor do argumento. Todos os argumentos ou qualquer texto publicado na electionsMeter deve incluir o nome original do autor e as referências à fonte original do texto. Os usuários são obrigados a seguir a lei de direitos autorais. Por favor, leia com atenção as regras do uso do site.

Voltar para votação: > Israel > Os políticos > Rafi Eitan
 
load menu