Políticos as eleições, Votar livremente e participar activamente da democracia, Vote for Change, Referendo on-line
Samostalna demokratska srpska stranka

HSS i SDSS: Sanader nije tražio da glasamo o Ini ‎

Samostalna demokratska srpska stranka 30%

button ElectionsMeter.com

 

ZAGREB - U optužnici protiv bivšeg premijera Ive Sanadera Uskok tvrdi da su članovi Predsjedništva HDZ-a i ministri iz te stranke unisono podržali izmjene dioničarskog ugovora Ine zato što su vjerovali Sanaderu da su one dobre za Hrvatsku. Što je, međutim, s članovima Sanaderove vlade koji nisu bili članovi HDZ-a, a ipak su glasovali - za? Njih se ni ne spominje u optužnici kojom se tereti Sanadera da je s MOL-om dogovorio deset milijuna eura mita kako bi mađarskoj kompaniji predao većinska upravljačka prava u Ini. Istražitelje nije nimalo zanimalo što bi o svemu mogli reći HSS-ovi ministri Damir Bajs i Božidar Pankretić, SDSS-ov potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, te neovisni ministri Tomislav Karamarko i Ivan Šimonović, koji su svi na Vladinoj sjednici 29. siječnja 2009. također podržali spomenuti ugovor.
Josip Friščić prisjeća se koalicijskog sastanka na kojem je Polančec prezentirao što je dogovoreno s MOL-om.
- Polančec je tom prilikom govorio da je u danim okolnostima, s obzirom na ugovor Račanove vlade iz 2003. i zahtjeva MOL-a, postigao maksimum.

...

 

D. Ciglenečki/J. Marić

 

 

28.9.2011

Pročitajte cijeli članakwww.glas-slavonije.hr

2011-10-11


amalia -
Bandeira-lono spam

Não ElectionsMeter é responsável pelo conteúdo do argumentos. Por favor consulte sempre o usuário ou autor do argumento. Todos os argumentos ou qualquer texto publicado na electionsMeter deve incluir o nome original do autor e as referências à fonte original do texto. Os usuários são obrigados a seguir a lei de direitos autorais. Por favor, leia com atenção as regras do uso do site.

 
load menu