Políticos as eleições, Votar livremente e participar activamente da democracia, Vote for Change, Referendo on-line
Socialni demokrati

Vodja PS SD Matjaž Han: “Poslanci SD bomo opravili ...

Socialni demokrati 42%

... pogovor s kandidatoma za predsednika Računskega sodišča.”

 

Pri predsedniku republike Borutu Pahorju so se danes nadaljevali posveti s predstavniki poslanskih skupin v DZ o kandidatih za novega predsednika Računskega sodišča. Prvega današnjega posveta se je udeležil Matjaž Han, vodja poslanske skupine Socialnih demokratov. Po posvetu je medijem povedal je, da bodo poslanci SD oba kandidata – Tomaža Vesela in Natašo Prah – povabili na pogovor in se nato odločili, koga bodo podprli.

 

Han je spomnil, da je Računsko sodišče po ustavi najvišji kontrolor državnih sredstev, zato je treba biti pri tem po njegovem še posebej pozoren. “Poslanska skupina SD bo, tudi na pobudo predsednika republike, sprejela oba na pogovor in se na podlagi tega odločila, kateremu bomo dali podporo v DZ,” je v izjavi za medije povedal Han.

 

Trenutno sta za njih sicer sprejemljiva oba, saj imata kompetence. “Končno odločitev pa bomo sporočili predsedniku države po pogovoru z obema, ker je bila to tudi želj. predsednika republike,” je dejal vodja PS SD.

 

Preberite več: SOCIALNI DEMOKRATI (5. April, 2013)


cici -
Bandeira-lono spam

Não ElectionsMeter é responsável pelo conteúdo do argumentos. Por favor consulte sempre o usuário ou autor do argumento. Todos os argumentos ou qualquer texto publicado na electionsMeter deve incluir o nome original do autor e as referências à fonte original do texto. Os usuários são obrigados a seguir a lei de direitos autorais. Por favor, leia com atenção as regras do uso do site.

Voltar para votação: > Slovenia > Partidos > Socialni demokrati
 
load menu