Políticos as eleições, Votar livremente e participar activamente da democracia, Vote for Change, Referendo on-line
Vesna Pusić

VESNA PUSIĆ: 'Mi smo članica EU i Lex Perković mora se mijenjati'

Vesna Pusić 50%

button ElectionsMeter.com

 

Sat vremena nakon sjednice Vlade iz Banskih dvora izašla je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

- Da, možemo razgovarati o Lex Perkoviću - rekla je novinarima na Markovu trgu koji su čekali da premijer i ministri razjasne famozni slučaj koji je noć ranije izazvao nove potrese u vladajućoj koaliciji, a koji opterećuje Hrvatsku otkako smo ušli u EU.

- Očekujem da će se u nekoliko idućih tjedana mijenjati Zakon o europskom uhidbenom nalogu - izjavila je prva suradnica premijera.

Dok je predsjednica HNS-a razgovarala s novinarima Vladi, istjecao je rok do kojeg se trebala očitovati Europskoj komisiji i konačno odgovoriti zašto ne poštujemo europski uhidbeni nalog, nego inzistiramo na ograničenjima. Time je od izručenja zaštićen i bivši šef Udbe pa je zato zakon dobio naziv Lex Perković. Njemačka želi Perkovića, Europska komisija traži da promijenimo zakon. Glasnogovornica EU povjerenice Vivian Reding jučer je za Al Jazeeru poručila: “Lopta je sada u dvorištu Hrvatske i nakon što povuku potez odlučit ćemo koje korake poduzeti. Mjere mogu uključiti i suspenziju EU fondova”.

...

 

 

22.08.2013

. ročitajte više: www.jutarnji.hr

2013-08-28


amalia -
Bandeira-lono spam

Não ElectionsMeter é responsável pelo conteúdo do argumentos. Por favor consulte sempre o usuário ou autor do argumento. Todos os argumentos ou qualquer texto publicado na electionsMeter deve incluir o nome original do autor e as referências à fonte original do texto. Os usuários são obrigados a seguir a lei de direitos autorais. Por favor, leia com atenção as regras do uso do site.

Voltar para votação: > Croatia > Os políticos > Vesna Pusić
 
load menu