Políticos as eleições, Votar livremente e participar activamente da democracia, Vote for Change, Referendo on-line
left right close

Bashkimi Demokratik për Integrim

> Macedônia > Partidos > Bashkimi Demokratik për Integrim
Bashkimi Demokratik për Integrim está pronto para sua opinião, o apoio eo voto. Votação on-line!
 
foto  ДУИ

ДУИ - para

Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) | Демократската унија за интеграција (ДУИ) | The DUI is the largest Albanian political party in Macedonia.
 NO! ДУИ

ДУИ - contra

Нажмите, если вы не поддерживаете их. Скажите, почему. / Click, if you do not support the DUI. Say why.

Online resultados eleitorais para "ДУИ" no gráfico.

graph
SQI: Bashkimi Demokratik për Integrim, shkurt njohur si BDI, është parti politike shqiptare me seli në Shkup, Maqedoni. Kryetar i partisë është Ali Ahmeti. BDI si parti doli si fuqi politike e pasluftës në vitin 2001 në Maqedoni. Lufta në Maqedoni në vitin 2001 pas vete la shumë çështje dhe detyra të hapura politike të cilat dolën si rezultat i Marrëveshjes së Ohrit, këtë përgjegjësi të zgjedhjes së këtyre çështjeve e mori ish kreu i Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare me në krye Ali Ahmetin. Ne korrik te 2008 ben koalicion qeverises me partine fituese te zgjedhjeve. Ahmeti dhe Gruevski arrijne me marreveshje ku BDI do ...
para33contra   Јас јасно го поддржат. Демократска унија за интеграција (DUI) е сосема добра партија. На пример, поради тоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто добро е, го напишав тука), positive
para33contra   Јас сум остро се спротивстави. Демократска унија за интеграција (DUI) е прилично лош избор. На пример, поради тоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто се е лошо, го напишав тука), negative
Preferência actual
para ДУИ

ДУИ: Охридскиот договор -пат за подобра положба на Албанцитe


Кај Албанците да се зачува ладнокрвноста и да не бидат жртви на разни провокации и сценарија кои го поткопуват процесот на интеграција на земјата и регионот, а го нарушуваат и имиџот на албанскиот народ во сите држави во кои живеат, порачува Демократската унија за интеграција. Заедничките цели на сите Албанци може да се ...


ДУИ: Албанците да не бидат жртва на „провокации и сценарија“


Владеачката ДУИ ги повика Албанците да ја „зачуваат ладнокрвноста и да не бидат жртва на разни провокации и сценарија, кои го поткопуваат процесот на интеграција на земјата и регионот, и го нарушуваат имиџот на албанскиот народ“. Во денешното партиско соопштение, по седницата на Централното претседателство, на која ...


ДУИ повика на ладнокрвност


На последната седница Централното претседателство на ДУИ ја анализирало актуелната ситуација во земјата, по последните настани, при што оценило дека заедничките цели на сите Албанци може да се реализираат само преку интеграција на земјите каде што живеат тие во НАТО и во ЕУ. Демократската унија за интеграција денес ги ...


[TOP 4]

> Bashkimi Demokratik për Integrim > Novidades
 
bdi bashkimi demokratik per integrim, bashkimi demokratik bdi, bashkimi demokratik per integrim e outros...
load menu