Políticos as eleições, Votar livremente e participar activamente da democracia, Vote for Change, Referendo on-line
left right close

VMRO–DPMNE

> Macedônia > Partidos > VMRO–DPMNE
VMRO–DPMNE está pronto para sua opinião, o apoio eo voto. Votação on-line!
 
foto  ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ - para

Внатрешна Македонска Револуционерна Организација - Демократска Партија за Македонско Национално Единство | VMRO - DPMNE
 NO! ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ - contra

Нажмите, если вы не поддерживаете их. Скажите, почему. / Click, if you do not support the VMRO–DPMNE. Say why.

Online resultados eleitorais para "ВМРО-ДПМНЕ" no gráfico.

graph
MAC: Внатрешна Македонска Револуционерна Организација - Демократска Партија за Македонско Национално Единство или скратено ВМРО-ДПМНЕ е една од најголемите политички партии во Македонија. Партијата се класифицира како народна партија со демохристијанска ориентација. Лидер (претседател) на партијата е Премиерот Никола Груевски, а генерален секретар е Кирил Божиновски, воедно и Генерален секретар на Владата. Лидер: Hикола ...
para33contra   Јас јасно го поддржат. ВМРО-ДПМНЕ (VMRO–DPMNE) е сосема добра партија. На пример, поради тоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто добро е, го напишав тука), positive
para33contra   Јас сум остро се спротивстави. ВМРО-ДПМНЕ (VMRO–DPMNE) е прилично лош избор. На пример, поради тоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто се е лошо, го напишав тука), negative
Preferência actual
para ВМРО-ДПМНЕ

Ruling VMRO-DPMNE Scores Expected Win in Macedonia's Early Elections


The ruling center-right party VMRO-DPMNE of Prime Minister Nikola Gruevski has won expectedly the early parliamentary elections in Macedonia on Sunday.VMRO-DPMNE got about 40% of the votes vs. 32.6% for the opposition Social-Democratic Union of Macedonia, after counting 63.3% of the cast votes at about midnight local time (CET).The ethnic Albanian party Democratic Union for Integration, which is in the ruling coalition with VMRO-DPMNE, led by Ali Ahmeti, received 10.58% of the votes. The other major ethnic Albanian party – Democratic Party of Albanians – got 4.9%.The National ...


ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ промовира партиско насилство


ВМРО-ДПМНЕ, за разлика од СДСМ, се извини за инцидентот во кој не учествуваше функционер на партијата, туку службено лице вработено во МВР, и веднаш апелиравме до институциите да превземат соодветни мерки. Според нашите информации, веќе се превземени почетни мерки, изјави попладнево Сашо Стефаноски, член на ИК на ...


VMRO-DPMNE raggiunge accordo con BDI


Skopje/Fyrom-Macedonia - Il partito di maggioranza VMRO-DPMNE ha raggiunto un accordo con il partner di coalizione, il partito albanese BDI, sulla legge per il censimento della popolazione nel 2011, superando così i disaccordi che dividevano il Governo e aprendo la strada all'approvazione del progetto legislativo. Così, il testo della legge per il censimento include anche la richiesta del BDI... 09.09.2010 Per saperne di più: Osservatorio Italiano 11.09.2010


[TOP 4]

> VMRO–DPMNE > Novidades
 
vmro dpmne, вмро дпмне, Vmro, како е избран претседателот на дпмне 2003, v m r o, V.M.R.O, 12 kongres na vmro dpmne -ohrid 2003, /vmro dpmne, vmro dpmne 2008-2012, wwwvmro dpmne sliki, vmro_dpmne.ico, vmrodpmne pictures e outros...
load menu